Cena malých zoologů v ZOO Ostrava

Děti z 5.třídy dne 9.10.2015 v soutěži pořádané ZOO Ostrava zvítězily!

Anni, Kájo, Viky, Martine, Hynku, Járo, Ondro, Rio tahle je pro vás

m.youtube.com/watch?v=04854XqcfCY

 

V pátek 9. října v odpoledních hodinách proběhlo v areálu zoologické zahrady v Ostravě finále 5. ročníku soutěže pro děti ze 4. a 5. tříd základních škol – Velká cena malých zoologů. Téma pro letošní ročník bylo „Zoo Ostrava“.

Všech šest finálových družstev se postupně utkalo v několika disciplínách. A tak na jednom stanovišti soutěžící skládali tajenku (jeden z mnoha interaktivních prvků přímo v areálu zoo), na jiném zkoušeli poznat hlasy našich chovaných zvířat, jinde zase přiřazovali názvy jako je např. onager či barasinga k fotografiím či zakreslovali na mapce zoo, kde se nachází vybraná místa (Včelí stezka, Broukoviště apod.). Pro některé soutěžící bylo téměř nepřekonatelným problémem stanoviště, kde si měli vzít bonbon. Ten byl schován v krabičce s červíky...

Finále se nám ještě trošku zdramatizovalo, když se objevila rovnost bodů mezi druhým a třetím místem. A tak přišel ke slovu úkol na rychlost – vypsat v co nejkratším čase repatriační projekty, do kterých je Zoo Ostrava zapojena.

Výsledky soutěže:

1. družstvo kapitána Hynka Tejkala z Waldorfské ZŠ a MŠ Na Mlýnici, Ostrava

2. družstvo kapitánky Terezy Hankové ze ZŠ Otická, Opava

3. družstvo kapitánky Terezy Lazarové ze ZŠ Matiční, Ostrava

 

převzato z : https://www.zoo-ostrava.cz/cz/novinky/1182-velka-cena-malych-zoologu-ma-sveho-viteze/