Zápis z jednání W-spolku - 19.6.2018

Místo konání: WZŠ a MŠ Na Mlýnici 611/36, 70200 Ostrava

Termín:  19. 6. 2018

1.       Organizace Jánské slavnosti

2.       Finanční příspěvek - Semily

3.       Výmalba dvorku

4.       Dramatický kroužek

5.       Otevřená knihovna

6.       GDPR

7.       Možnosti financování prázdninové školy v Semilech

 

 

1/ V rámci Jánské slavnosti byl finalizován a potvrzen program a rozdělení „funkcí“. W-spolek zajišťuje v rámci občerstvení ovoce a zeleninu, součástí slavnosti bude vystoupení žáků 3. třídy, vystoupení hudebního kroužku paní Šmídové, Divadlo bez střechy a koncert skupiny Rikatado a jiné aktivity.

2/ Letní školy v Semilech se účastní 2 osoby z MŠ a 8 osob ze ZŠ. Byl odsouhlasen příspěvek z W-spolku ve výši 36 400Kč.

3/ V září 2018 by se měla zrealizovat výmalba dvorku v rámci projektu „Zahrada a hřiště – místo, kde se setkáváme“. Bylo dohodnuto, že návrhy dá jak škola, tak W-spolek (potažmo rodiče). Návrhy za W-spolek se budou shromažďovat u paní Štěpánkové.

Mezi návrhy jsou: šibenice, matematická pyramida bez čísel, labyrint, had s prázdnými kolečky (např. na násobilku), piškvorky, twister, člověče nezlob se, panák, bludiště, obyčejné čáry na házení).

W-spolek navrhl, že do výroby šablon by mohly být zapojeny děti z vyššího stupně školy.

Přílohou tohoto zápisu jsou fotky jako tipy na případné použití v rámci malování na dvorku a hřišti.

V 10/2018 se bude dále realizovat pískové doskočiště.

Dále Wspolek navrhl na příští rok požádat Residomo o finance na vybudování zahradního domečku a přírodních prvků na zahradu (květena – svízele, drobné popínavé květiny na plot).

4/ Dramatický kroužek bude dobrovolné, nepravidelné setkání dětí, rodičů a učitelů cca 1- 2x do měsíce. Výsledkem těchto setkání pak bude představení pro ostatní u příležitosti společných akcí a slavností školy.

5/ V prostorách školy bude otevřená knihovna – v této bude možnost zapůjčení knih s waldorfskou tématikou.

6/ V rámci GDPR požaduje W- spolek se sídlem v budově školy o uzamykatelnou skříňku, kde budou uloženy šanony s účetnictvím a dalšími dokumenty W-spolku. Informace o nakládání s daty bude vyvěšena na webu (pracuje na tom p. Štěpánek, který zajistí právní radu od právníka)

 

Přílohou tohoto zápisu je nový formulář pro rodiče k úhradě finančního příspěvku na školní rok 2018/2019, který bude předán rodičům.

Termín příští schůzky:  11. 9. 2018

Hlavním bodem programu bude finální příprava realizace hřiště školy. Bude potřeba již mít připravené návrhy pro výrobu šablon v konkrétních třídách a termín realizace projektu: Zahrada a hřiště - místo, kde se setkáváme.

Zápis pořídila:    Gabriela Zeisberger

Zápis ověřila:     Dominika Najvert

Zápis z jednání v PDF: 2018-06-19.pdf (44,5 kB)