Zápis ze schůze W-SPOLKU ZE DNE 26. 3. 2019

1. Kontrola úkolů z minula a pokračování:

 

Akce „Kdepak ty ptáčku hnízdo máš“

 

Akci poznamenalo špatné PR. Máme poučení pro příště, je potřeba více reklamy, která zaujme a to především děti, pro které to děláme. Tedy barevné plakáty do prostor školy, školky a ŠD – úkol pro P. Mücka.

 

Budky se budou věšet ve středu 27.3.2019 v 15:00 h.

 

Akce Masopust

 

Děti ze 3. třídy se zúčastnily se svou paní učitelkou a rodiči, přidaly se i některé děti z jiných tříd s rodiči. Akce proběhla na Masarykově náměstí.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOVĚ:

2. Akce „Ukliďme Česko“

Pan Mück navrhuje zúčastnit se akce „Ukliďme Česko“. Zájemci si mohou na internetu vyhledat mapu území a kontakt. Společně bylo navrhnuto území Landeku v termínu 7.4.2019 dopoledne. Pan Mück udělá leták a rozešle emailem. Malé kartičky pro děti budou distribuovány přímo samotným dětem, abychom zvýšili jejich povědomí o akci a ony samy projevily zájem a vytáhly rodiče do akce J

Je ovšem možné se akce zúčastnit i individuálně v rámci bydliště. Na webu https://www.uklidmecesko.cz/ lze zaregistrovat oblast, o které si myslíme, že by úklid potřebovala.

Akce aktivně W-spolkem nebyla podpořena. V příštím školním roce by bylo vhodné se zapojit s předstihem. Byla nahlášena rovněž skládka v místě bývalých garáží na webu uklidmecesko.cz

 

3. Waldorfský Montblanc

Letošní 1. výstup bude na Skalku. Leták je již hotov a bude vyvěšen a rozeslán v PDF emailem + rozdány malé letáčky přímo dětem se základními informacemi o akci. Je potřeba vytisknout a rozdat cca 180 ks, úkol pro pana Mücka.

 

 

 

4.  Víkend na chatě Kiczera, viz.   https://kiczera.webnode.cz/kontakt/

Byl přednesen návrh strávit společně s dětmi a dalšími rodiči víkend na horách na chatě Kiczera a to v termínu 11.-13.10.2019. Cena vychází 180 Kč/ osobu/noc, vaření vlastní. Povolenka je možná pro 2 auta, ostatní musí dojít 3 km pěšky od parkoviště k chatě.

Termín je rezervován, do konce dubna bude uhrazena záloha ve výši 2000 Kč z prostředků W-spolku. Následně bude tato úhrada pokryta „účastnickým poplatkem“.

 

  1. Stanovy

Návrh Stanov bude zaslán stávajícím členům emailem. Bude potřeba upravit část přihlášek – pro koho a jak.

Je třeba uvést konec členství a transparentní účet, dále kontrolní komisi, která bude vypracovávat jednou ročně zprávu o hospodaření a činnosti spolku. Je rovněž potřeba zaktualizovat příspěvky. Prosíme členy W-spolku, kteří ještě nezaplatili členský příspěvek ve výši 50 Kč, ať tak neprodleně učiní.

 

Návrh stanov musí být odeslán členům nejméně 30 dní předem, včetně termínu valné hromady, aby měli dostatečný čas k vyjádření a případným úpravám stanov.

Emailem bude rozeslána pozvánka na Valnou hromadu s tím, že program bude s předstihem upřesněn. Hlavním bodem budou nové stanovy.

Daňové prohlášení za rok 2018 bylo podáno.

Termín Valné hromady bude v září 2019.  S pozvánkou budou zaslány stanovy.

Předběžný program:

  • Stanovy
  • Příspěvky W-spolku 2020/2021
  • Plán akcí 2019/2020 organizovaný W-spolkem (k jednotlivým akcím přiřadit „organizátora“)
    • Draci
    • Podzimní Kiczera
    • Mont Blanc
    • Masopust
    • Budky
    • Uklidme cesko
    • Zahrada – grant Residomo!!
    • Knihovničky
    • Příměstský lyžařský kurz
    • Divadelní kroužek
    • Jiné zájmové kroužky
    • A další
  • Aktivity podpořené spolkem – finančně/aktivně
    • Garáže
    • Strava/SODEXHO ?

 

  1. Podnět z kolegia  - žádosti rodičů o odstranění garáží

Zástupce kolegia přichází s podnětem pro rodiče. Kolegium prosí rodiče, aby psali, volali a všemožně „prudili“ veškeré orgány, které mají co do činění se skládkou na území bývalých garáží vedle školy.

Podnět pro Inspekci životního prostředí si bere na starost paní Petra Vonášková. Proběhl i návrh k zadání podnětu na TV reportáž s tématem Rekonstrukce školy versus okolní prostředí.

 

  1. Knihy do sousedských knihovniček

Do knihovniček budou převezeny přebytky ze školy.

  1. Závěr

Měli bychom se více snažit o vytvoření komunity a celkově zlepšit komunikaci mezi námi rodiči a školou. Budeme se snažit zlepšit propagaci veškerých akcí pořádaných pro děti a školu jako takovou, abychom zlepšili její povědomí veřejnosti o naší škole.

 

Termín příští schůzky: úterý 17.00 hodin dne 14. 5. 2019.

 

Zápis pořídila:      Petra Bischof Tomešová                                    Zápis doplnila a ověřila:     Dominika Najvert